Світові держави домовилися про план припинення вогню в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Світові держави домовилися про план припинення вогню в Сирії

Світові держави домовилися про план припинення вогню в Сирії
Джерело:  Associated Press

Намагаючись забезпечити припинення вогню в Сирії, дипломати зазнали невдачі в організації перемир'я рано вранці в п'ятницю, 12 лютого, на переговорах у Мюнхені, Німеччина. Втім, вони погодилися виробити деталі і здійснити тимчасове "припинення бойових дій" протягом тижня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP
Угода стала результатом компромісу між Сполученими Штатами, які хочуть негайного припинення вогню, і РФ, яка запропонувала припинення вогню з 1 березня.
Міністри закордонних справ країн Міжнародної групи підтримки Сирії зуміли укласти угоду, щоб "прискорити і розширити" поставки гуманітарної допомоги сирійським співтовариствам, починаючи з цього тижня. Нездатність домовитися про припинення вогню, втім, залишає нереалізованим найбільш важливий крок до відновлення мирних переговорів.
Держсекретар США Джон Керрі привітав результати, назвавши їх значним досягненням, але зазначив, що угода про припинення бойових дій, якщо буде досягнута, є тільки "паузою" у боротьбі, і що потрібно більше роботи, щоб перетворити це на повноцінне припинення вогню. Він також допустив, що досягнуті домовленості можуть бути лише "зобов'язаннями на папері".
"Справжньою перевіркою є, чи будуть сторони виконувати ці зобов'язання", - сказав він репортерам після майже шестигодинної зустрічі в мюнхенському готелі, яка проходила рано вранці в п'ятницю, 12 лютого.
У той час як Керрі зустрівся з групою по Сирії в Мюнхені, міністр оборони США Ештон Картер був у Брюсселі, щоб отримати від НАТО підтримку нового плану США по боротьбі з Ісламською державою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?