У Газпромі сподіваються постачати газ в Україну ще мінімум три роки
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Газпромі сподіваються постачати газ в Україну ще мінімум три роки

У Газпромі сподіваються постачати газ в Україну ще мінімум три роки

Газовий холдинг "Газпром" хоче постачати в Україну обсяг газу, який можна порівняти з 41% потреб країни за минулий, 2015 рік, як мінімум до 2018 року, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

У листопаді 2015 року Нафтогаз відмовився від внесення передоплати за газ, відповідно Газпром припинив поставки "блакитного палива" в Україну.


У бюджеті російської газової корпорації враховується кілька сценаріїв зі щорічними обсягами поставок газу в Україну: 8,8 мільярда, 10 мільярдів і 14,1 мільярда кубометрів на рік. Непублічний бюджет Газпрому також враховує варіант зниження ціни на газ до середньоєвропейського рівня, що на 15% нижче нинішньої контрактної ціни для України.


Раніше повідомлялося, що Україна не

підніматиме

для РФ ставку на транзит природного газу через свою територію до підписання нової угоди і продовжить співпрацювати з нею на умовах договору від 2009 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?