З РФ не знімуть санкцій без вирішення проблем на Донбасі - глава МЗС Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

З РФ не знімуть санкцій без вирішення проблем на Донбасі - глава МЗС Польщі

З РФ не знімуть санкцій без вирішення проблем на Донбасі - глава МЗС Польщі
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що поки не будуть вирішені проблеми на Донбасі і з окупованим Кримом, санкції з РФ зняті не будуть, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Поки ще рано говорити, що санкції будуть змінені або припинені. У нас немає підстав скасовувати санкції, якщо не будуть вирішені кримські питання і питання Донбасу, якщо не буде поставлено крапку у війні проти України, в підтримці сепаратистів на Донбасі", - зазначив Ващиковський.
На його переконання, "той, хто сьогодні хоче торгувати ковбасою, нафтою і газом (з РФ, - Ред.), повинен перекреслити всі здобутки міжнародного права", які протягом багатьох десятиліть формувалися з метою "уникнути війни як інструменту у вирішенні міжнародних суперечок".
Міністр зазначив: якщо європейські політики погодяться з діями РФ, то для них тоді повинна стати "легальною і допустимою" силова зміна кордонів в Європі у XXI столітті. "Це означає, що ми повертаємося до міжнародних норм двохсотлітньої давності", - зазначив Ващиковський.
Також він зазначив, що за подібні дії повинні бути певна відповідальність.
"Такі дії не можуть залишатися без покарання", - підсумував Ващиковський.
Нагадаємо, в МЗС запропонували компромісний шлях проведення виборів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?