ФІФА відсторонила Вальке від футбольної діяльності на 12 років
Категорія
Спорт
Дата публікації

ФІФА відсторонила Вальке від футбольної діяльності на 12 років

ФІФА відсторонила Вальке від футбольної діяльності на 12 років

Арбітражна палата незалежного Комітету з етики ФІФА під керівництвом Ханса Йоахима Еккерта відсторонила колишнього генерального секретаря організації Жерома Вальке на 12 років від будь-якої пов'язаної з футболом діяльності на національному та міжнародному рівні.

Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  УНІАН.

Вальке проходив співучасником у справі про корупцію, пов'язаною з отриманням ПАР права на проведення чемпіонату світу в 2010 році. Також функціонера підозрювали в тому, що він заробив близько 2 млн євро після перепродажу квитків на ігри ЧС-2014 в Бразилії з націнкою. В ході розслідування з'ясувалося, що фірма, яка займалася спортивним маркетингом, отримала неправомірну перевагу від продажу квитків на матчі чемпіонату світу. Вальке не просто нічого не робив, щоб зупинити цю діяльність, а, навпаки, заохочував її. Також йому були пред'явлені ряд інших звинувачень.

Вальке відлучений від будь-якої спортивної, адміністративної та іншої діяльності. Заборона набуває чинності негайно.

Раніше повідомлялося, що  Федерація футболу України офіційно підтримала  діючого генерального секретаря УЄФА, Джанні Інфантіно на пост глави ФІФА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?