Папа Римський і глава РПЦ закликають до захисту християн на Близькому Сході
Категорія
Культура
Дата публікації

Папа Римський і глава РПЦ закликають до захисту християн на Близькому Сході

Папа Римський і глава РПЦ закликають до захисту християн на Близькому Сході
Джерело:  РПЦ

Папа Римський і глава РПЦ закликали міжнародне співтовариство запобігти витісненню християн з Близького Сходу.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  текст спільної декларації  за підсумками їх історичної зустрічі в аеропорту Гавані.
"Наш погляд спрямований, перш за все, до тих регіонів світу, де християни піддаються гонінням. У багатьох країнах Близького сходу та Північної Африки наші брати і сестри у Христі винищуються цілими сім'ями, селами і містами. Їх храми піддаються варварському руйнуванню і розграбуванню, святині - осквернення, пам'ятники - знищення. У Сирії, Іраку та інших країнах Близького Сходу ми з великим болем спостерігаємо масовий вихід християн з тієї землі, де почалося поширення нашої віри і де вони жили з апостольських часів разом з іншими релігійними громадами", - йдеться у тексті .
Також вони закликають міжнародне співтовариство "до негайних дій для запобігання подальшого витіснення християн з Близького Сходу".
"Закликаємо світове співтовариство об'єднатися, щоб покінчити з насильством і з тероризмом, і одночасно через діалог сприяти якнайшвидшому досягненню громадянського миру. Необхідна широкомасштабна гуманітарна допомога постраждалому народу і численним біженцям у сусідніх країнах", - зазначено у декларації.
Раніше повідомлялося, Патріарх Кирил і папа Римський Франциск під час  зустрічі  підписали спільну декларацію за підсумками зустрічі на Кубі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?