Знайдений новий вид бактерій, які викликають хворобу Лайма
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Знайдений новий вид бактерій, які викликають хворобу Лайма

Знайдений новий вид бактерій, які викликають хворобу Лайма
Джерело:  The Lancet Infectious Diseases

Американські дослідники виявили новий вид бактерій, який викликає інфекційне захворювання Лайма. Новий вид, умовно названий Borrelia mayonii, відноситься до сімейства Borrelia burgdorferi, яка вже давно пов'язана з цією хворобою.
Про це повідомляє  ONLINE.UA  з посланням на The Lancet Infectious Diseases.


До цієї знахідки, єдиним видом бактерій, який вважався причиною хвороби Лайма в Північній Америці, були паразити виду Borrelia burgdorferi. Нові бактерії також передаються людині при укусі інфікованого чорного кліща.
В ході дослідження з 2012 по 2014 рік експерти виявили новий вид в 6 з 9 тис. зразків крові, взятих у жителів штатів Міннесота, Північна Дакота і Вісконсін. Вони вважають, що ці мікроорганізми нещодавно з'явилися на Середньому Заході США.
Типові симптоми хвороби Лайма включають лихоманку, головний біль, висип, біль в шиї і артрит на більш пізніх стадіях. Але на відміну від Borrelia burgdorferi відкриті недавно мікроорганізми викликають також нудоту, блювоту, дифузні висипання і відрізняються більш високою концентрацією бактерій в крові.


Якщо  вкусив кліщ: що робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?