Українців спробували заспокоїти щодо вірусу Зіка
Категорія
Культура
Дата публікації

Українців спробували заспокоїти щодо вірусу Зіка

Українців спробували заспокоїти щодо вірусу Зіка
Джерело:  online.ua

Експерти повідомили, що в Україні немає того виду комарів, які переносять вірус Зіка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну санітарно-епідеміологічну службу України.
«За даними експертів, фауна України нараховує 32 види комарів роду Aedes, проте види Aedes aegypti і Aedes albopictus - відсутні. Найближчі до України країни, де встановлена ​​наявність Aedes aegypti і Aedes albopictus, це Грузія, Болгарія, Туреччина і Греція», - повідомили в прес-службі.
У відомстві також зазначають, що в світі налічується понад 1350 видів комарів роду Aedes. На сьогоднішній день достовірно відомо про можливість перенесення вірусу Зіка комарами Aedes aegypti і Aedes albopictus завдяки їх широкому розповсюдженню і високій чисельності в регіонах з помірним і субтропічним кліматом. Дослідження про можливість участі інших видів комарів роду Aedes в передачі збудника в популяції переносників і інфікуванні людини тривають.
У прес-службі також нагадали, що хвороба, викликана вірусом Зіка - арбовірусна інфекція, що передається людині через укуси комарів роду Aedes.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні є 53 види комах, які можуть переносити вірус Зіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?