Порошенко знову зробив різку заяву на адресу Росії: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко знову зробив різку заяву на адресу Росії: опубліковано відео

Порошенко знову зробив різку заяву на адресу Росії: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що якби Україна зовсім не порвала з Росією в 1991 році, українці сьогодні повинні були б виконувати інтернаціональний обов'язок на Близькому Сході.
Про це глава держави сказав під час свого виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
"Гарантією неповторення трагічних сторінок історії є лише державна Незалежність України. І цей вибір був зроблений 25 років тому. А ось імперія не змінилася, доказом чого є анексія Криму, агресія на Сході, а також бомбардування російськими винищувачами сирійських мирних кварталів. І тільки уявімо собі, якби ми зовсім не порвали з Росією в 1991 році, хіба сьогодні наші діти не повинні були б виконувати інтернаціональний обов'язок на Близькому Сході? Або десь ще? Тому що немає на карті світу такої точки, яка була б недосяжною для хворобливих геополітичних російських амбіцій", - сказав Порошенко.
Президент підкреслив, що "імперська манія величі" є дуже небезпечним діагнозом.

(Дивіться заяву з 14:16 хвилини)

Джерело відео: 112.ua


Раніше в Мережі з'явилося

відео емоційного звернення президента

Петра Порошенка до російського колеги Володимира Путіна, яке він зробив після виступу прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?