Росію звинуватили в запуску балістичних ракет у Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Росію звинуватили в запуску балістичних ракет у Сирії

Росію звинуватили в запуску балістичних ракет у Сирії
Джерело:  BBC

Турецьке державне агентство Anadolu звинуватило Росію в запуску восьми балістичних ракет з кораблів від середземноморського узбережжя Сирії в понеділок. Вони також наводять інформацію з "місцевих джерел", що російський літак скинув касетні бомби на місто Аазаз, потрапивши в школу, лікарню і житлові райони.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Президент організації Лікарі без кордонів також заявив, що вважає відповідальними російські або сирійські урядові сили за авіанапад на лікарню в Мааррет-ен-Нууман, в результаті якого загинули семеро людей.
"Принаймні сім смертельних випадків серед персоналу і пацієнтів, і, щонайменше, вісім співробітників зникли, і ми не знаємо чи живі вони, - сказав Мего Терзян. - Автором ударів явно є ... уряд або Росія".
"Це здається навмисним нападом на структури охорони здоров'я, і ми засуджуємо цей напад в найбльш жорсткому вигляді, - сказав керівник місії Лікарі без кордонів в Сирії. - Руйнування лікарні залишає близько 40 тис осіб місцевого населення без доступу до медичних послуг в активній зоні конфлікту".
Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу також виступив із заявою, що будівлі в місті зруйнувала російська балістична ракета.
Як передавав ONLINE.UA, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на прес-конференції в Києві заявив, що слідом за на Україні, Грузією і Туреччиною, Росія може вторгнутися в Азербайджан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?