Мінфін до 2018 року планує повністю вийти з капіталу держбанків
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Мінфін до 2018 року планує повністю вийти з капіталу держбанків

Мінфін до 2018 року планує повністю вийти з капіталу держбанків

Міністерство фінансів України анонсувало повний вихід з капіталу Ощадбанку і Укрексімбанку, починаючи з середини 2018 року, а також інших банків - вже до кінця 2017 року.
Про це повідомив на брифінгу заступник міністра фінансів України Артем Шевальов, передає УНІАН.
«Максимальної ефективності державних банків можна досягти шляхом їх роздержавлення, як і в інших сферах української економіки. Тому стратегія передбачає на горизонті до середини 2018 року початок виходу держави з капіталу двох найбільших державних банків (Ощадбанк і Укрексімбанк)», - сказав заступник міністра.
Він додав, що анонсована раніше приватизація 20% акцій цих банків буде тільки першим кроком, а в подальшому Кабінет міністрів планує глибшу приватизацію, графік якої залежатиме від економічної ситуації і успішності першого етапу.
За словами Шевальова, щодо більш дрібних банків у власності держави - Родовід, Український банк реконструкції та розвитку і Земельний банк, уряд діятиме більш «агресивно».
«Ми говоримо про те, що станеться повний вихід держави з капіталу інших державних банків вже на обрії 2016-2017 років. До кінця 2017 року держава не повинна мати частки в якихось фінансових установах, крім двох найбільших», - повідомив Шевальов, зазначивши, що одним з варіантів виходу держави буде ліквідація дрібних фінустанов.
Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України ухвалив розроблену Міністерством фінансів постанову, яка забезпечує умови для створення відкритих реєстрів із відшкодування податку на додану вартість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?