США виділять Україні обладнання та технології для захисту кордону
Категорія
Політика
Дата публікації

США виділять Україні обладнання та технології для захисту кордону

США виділять Україні обладнання та технології для захисту кордону

Представники конгресу США і компанії-виробника стверджують, що перші зразки обладнання і технологій для захисту кордону вже проходять митний огляд в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
У концерні "Укроборонпром", який є партнером проекту, кажуть про готовність налагодити спільне з США виробництво такого обладнання в Україні. У Конгресі США не виключають кооперації з Україною в виробництві озброєнь, аж до крилатих ракет малої дальності.
Українська митниця вже прийняла американські системи прикордонного контролю, які найближчим часом почнуть працювати на українському кордоні. Вони в автоматичному режимі дозволяють бачити будь-які пересування людей, транспортних засобів або судів в прикордонній смузі і зводять до мінімуму людський чинник.
Як зазначив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов, прикордонна служба України, маючи таке обладнання, зможе ефективніше контролювати кордони і отримає можливість формувати більш концентровані підрозділи для контролю за лінією кордону. За його словами, в прикордонній смузі вже навіть готові фундаменти для розгортання цих комплексів контролю, тому вони почнуть діяти "максимально швидко". У концерні уточнюють, що перші американські системи прикордонного контролю почнуть діяти на морській ділянці українського кордону.
Раніше заступник міністра енергетики США Елізабет Шервуд-Рендалл заявила, що в грудні 2015 року вимкнення електроенергії на заході України було викликано кібератакою з боку РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?