У мережі з'явилося відео шикарної яхти Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

У мережі з'явилося відео шикарної яхти Януковича

У мережі з'явилося відео шикарної яхти Януковича
Джерело:  online.ua

Розкішна яхта зниклого диктатора не тільки не арештована правоохоронцями, а й продовжує приносити власнику стабільний дохід, тільки біля берегів Туреччини.
Про це дізналися журналісти програми "Гроші", передає ONLINE.UA.
Супер-яхта BANDIDO належить синові одіозного екс-політика - Саші "Стоматологу" - і була зроблена за спецзамовленням і придбана ним за майже 6 мільйонів євро.
Раніше, за часів, коли Янукович і Ко були при владі, плавзасіб розташовувався в Балаклаві, де ніколи не звітував про вихід з бухти, порушуючи всі загальноприйняті правила мореплавства.
Однак більш ніж півроку тому суперяхта зникла з геолокаційних радарів.
Пізніше журналістам вдалося знайти BANDIDO, але вже не в Криму, а біля берегів Туреччини в Фетхіє - одному з популярних курортів Егейського моря.
Більш того, "скарб" Януковича віддали в чартер. Тобто тепер кожен бажаючий багатій може орендувати човен, оскільки місця його дислокації і ціна за оренду вказані на інтернет-сайті.
Міжнародні чартерні компанії пропонують забронювати круїз на президентській яхті, інтер'єр якої просто вражає, хизуючись позолотою, натуральною шкірою, цінним деревом і дорогими аксесуарами.
Усього лише за 9 тисяч євро на день, або ж - по 40 тисяч на тиждень, будь-який бажаючий товстосум може орендувати BANDIDO.
Однак дивним залишається той факт, що, знаючи місце розташування яхти Януковича, прокуратура не поспішає накладати на неї арешт.
Незважаючи на хитру схему придбання яхти - через офшор в Панамі - для спецслужб знайти справжніх власників цілком реально.
Однак в єдиному державному реєстрі судових рішень ніяких постанов про яхту BANDIDO немає.
"Те, що зараз власність Януковича спокійно катається ще й під українським прапором в міжнародних водах - це безвідповідальність генпрокуратури, яка повинна попросити своїх партнерів за кордоном заарештувати цю яхту", - пояснив глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін.
Таким чином, наразі гучні заяви про арешт і конфіскацію майна "сім'ї" вже два роки поспіль залишаються порожніми розмовами. Суперяхта, ймовірно, придбана за народні гроші, через бездіяльність спецслужб не тільки не заарештована, а й примножує статки втікача.




Відео: Телеканал 1+1


Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з результатами голосування, яке провели в Transparency International, найкорумпованішою людиною планети був визнаний Віктор Янукович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?