Росія і три країни ОПЕК погодилися заморозити видобуток нафти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія і три країни ОПЕК погодилися заморозити видобуток нафти

Росія і три країни ОПЕК погодилися заморозити видобуток нафти
Джерело:  The Independent

Міністри нафти з трьох країн ОПЕК - Саудівської Аравії, Катару і Венесуели - спільно з Росією погодилися заморозити видобуток нафти на рівні січня, поки інші наслідуватимуть цей приклад.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
Міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі зустрівся зі своїм російським колегою Олександром Новаком в Досі, у вівторок, 16 лютого, щоб обговорити заморожування виробництва нафти.
"Заморожування зараз, на рівні січня, відповідає вимогам ринку, - сказав Алі аль-Наїмі. - Ми не хочемо значних коливань цін, ми хочемо задовольнити попит. Ми хочемо стабільну ціну на нафту".
"Заморожування не створить безпосередній розворот, але це дасть більш міцну основу для відновлення цін у другій половині року", - сказав глава консультантів по нафті Petromatrix GmbH Олів'є Якоб.
Королівство стверджує, що не обмежуватиме виробництво, якщо інші виробники країн-експортерів нафти не домовляться про співпрацю. Венесуела закликала експортерів, включаючи РФ, Іран і Саудівську Аравію влаштувати зустріч з ОПЕК, щоб спробувати досягти угоди.
Ціна нафти марки Brent виросла на 6% на торгах у вівторок до $35,22 за барель в очікуванні угоди, але після оголошення знову впала, відбивши розчарування, що скорочення виробництва не обговорювалося.
Нафта втратила більше 70% своєї вартості протягом 18 місяців, відбившись на економіці нафтозалежних країн, таких як Саудівська Аравія, яка була змушена робити великі скорочення в соцзабезпеченні.
Як повідомляв ONLINE.UA, за даними Міністерства енергетики США, США, запаси нафти на найкрупнішому в країні терминалі в Кушингу досягли історичного максимуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?