У безвізовому законі Ради знайшли неоднозначні правки
Категорія
Політика
Дата публікації

У безвізовому законі Ради знайшли неоднозначні правки

У безвізовому законі Ради знайшли неоднозначні правки
Джерело:  online.ua

У вівторок, 16 лютого, Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволить повернути в бюджет норми електронного декларування доходів чиновників, скасувавши відстрочку її впровадження до 2017 года.
Однак в законопроекті були виявлені неоднозначні правки. Про це повідомляє ONLINE.UA.
Відомий український журналіст і автор ряду розслідувань Денис Бігус надав перелік правок, які були внесені депутатом Денисенком прямо перед голосуванням за повернення електронного декларування.

  1. Декларування фінансових зобов'язань тепер починається з цифри або в 2 (за паперовою версією) або в 3 (за версією з голосу) рази вище. Зі 100 або 150 мінімумів відповідно.

  2. Декларування видатків підняли з 20 до 100 мінімумів.

  3. Декларування готівки і банківських коштів підняли з 50 до 100 мінімумів.

  4. Членів сім'ї переформулювали так, що залишилися тільки чоловіки/дружини і діти. Астрологи оголошують рік переписування будинків на тестів і тещ.

  5. У декларації більше не вказується місце фактичного проживання, тільки реєстрація.

  6. Можна не вказувати вартість майна, якщо воно не джерело доходу. (Я смутно розумію, що тут взагалі малося на увазі).

  7. Відповідальність - з 17 року.

  8. Декларується тільки те рухоме майно, яке придбано після початку нової системи декларування (нова правка).


"Найбільш критичними є правки 2,4,5,7. Зараз зроблять розшифровку виступу Денисенка (там же все з голосу) і буде чіткіше по деталях, але вже зараз зрозуміло, що публічна кастрація пройшла успішно. АПД. Мінімум - мінімальна зп 1378 грн", - пише Бігус.


Журналіст зазначає, що перелік був зроблений на основі чорнових нотаток іншого депутата, тож можуть бути дрібні неточності.


У свою чергу народний депутат від БПП також розкритикував цей законопроект.


"Верховна Рада під керівництвом виконання євроінтеграційних законів знову залишила всіх у дурнях. Державні чиновники і політики отримали право брехати в деклараціях. Законом на рік відкладено настання кримінальної відповідальності за неправдиві відомості в деклараціях", - пише Лещенко на своїй сторінці в Facebook.


Нагадаємо. сьогодні Рада також

ухвалила законопроект

, який дає старт приватизації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?