Російський футболіст влаштував скандал із портретом Путіна: фото і подробиці
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російський футболіст влаштував скандал із портретом Путіна: фото і подробиці

Російський футболіст влаштував скандал із портретом Путіна: фото і подробиці
Джерело:  BBC

Футболіст московського "Локомотива" Дмитро Тарасов влаштував гучний скандал - після матчу в Стамбулі з місцевим "Фенербахче" він продемонстрував майку з портретом президента РФ Володимира Путіна.
Вчинок вже викликав гучний резонанс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
На майці Тарасова був зображений Путін в пілотці морського флоту і з написом "Найввічливіший президент".

Фото: instagram.com/tarasov23


Півзахисник пізніше прокоментував свій вчинок бажанням підтримати Путіна: "Це мій президент. Я його поважаю і вирішив показати, що я всюди з ним і готовий підтримати. На цій майці написано все, що я хотів сказати".


Політичне підгрунтя цього матчу Ліги Європи полягало в складних відносинах Росії і Туреччини, які різко погіршилися після того, як турецька сторона збила російський літак в листопаді 2015 року.


Перед матчем у Стамбулі в автобус команди "Локомотива", коли він під'їжджав до стадіону, кидали пляшки. Турецька поліція повідомила, що вони зробили три арешти, а газета Yeni Safak описала жест як "провокацію Путіна".


"Локомотиву" загрожує покарання - Тарасов може бути дискваліфікований на десять матчів, оскільки керівний орган Європейського футболу УЄФА не дозволяє робити політичні заяви під час поєдинків. На його захист може спрацювати тільки те, що майку з написом він продемонстрував після закінчення гри.


Проте УЄФА відкинула заклики поділу російських і турецьких клубів в єврокубках і так само не розділятиме дві країни в розіграші Євро-2016 цього літа.


Раніше повідомлялося про те, як

на Заході вражені культом Володимира Путіна в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?