У Нідерландах влаштували "оригінальну" агітацію проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Нідерландах влаштували "оригінальну" агітацію проти України

У Нідерландах влаштували "оригінальну" агітацію проти України

Комісія з проведення референдуму в Нідерландах надала грант компанії, яка планує випустити туалетний папір із закликами голосувати на референдумі проти угоди про асоціацію з Україною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

Компанія Raspoetin BV є однією з 72 організацій і фізичних осіб, яким комісія з проведення референдуму надала гранти із загального фонду в 2 млн євро. Компанія отримала 47 973 євро на виготовлення, транспортування та розповсюдження туалетного паперу з надрукованими на ньому аргументами проти асоціації і недоліками вступу України в ЄС.
Фірма Raspoetin BV була заснована в 2012 році, її власник Рубен Марсман заявив, що є "зацікавленим громадянином" і використовує можливість бути почутим.
"Зазвичай ви отримуєте можливість голосу раз на 4 роки. Тепер у нас є можливість бути почутими в проміжках між виборами. Це досить унікальна можливість для Нідерландів", - сказав Марсман.
Очікується, що буде надруковано 100 тисяч рулонів туалетного паперу, які надійдуть на прилавки в магазини.
"Але певну частину ми відправимо у впливові інституції Нідерландів", - повідомив власник компанії.
Варто зазначити, що в рамках кампанії комісія з проведення референдуму повинна виділити по 700 тисяч євро прихильникам і противникам асоціації з Україною. Ще 600 тисяч будуть передані тим, хто підтримує нейтральну позицію.
Нагадаємо, референдум в Нідерландах запланований на 6 квітня. Раніше міністерство закордонних справ Нідерландів створило спеціальний Twitter-аккаунт, який буде присвячений референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Крім того, глава МЗС Нідерландів повідомляв, що уряд країни буде змушений переглянути свою позицію щодо пакту встановлення більш тісних зв'язків ЄС з Україною, якщо більшість жителів Нідерландів на майбутньому референдумі з цього питання проголосують проти асоціації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?