Китайська армія розмістила ракети на спірному острові - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китайська армія розмістила ракети на спірному острові - ЗМІ

Китайська армія розмістила ракети на спірному острові - ЗМІ
Джерело:  Hromadske

Армію Китаю підозрюють в розміщенні зенітно-ракетних комплексів класу «земля-повітря» на спірному острові Вуді в Південно-Китайському морі, на який також претендують Тайвань і В'єтнам.
Відповідні супутникові знімки опубліковані на сайті американського телеканалу Fox News, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на hromadske.tv.
Офіційних повідомлень від влади Китаю про перекидання ЗРК на острів не було. Однак на супутникових знімках, зроблених 14 лютого, видно, що на острові з'явилися дві батареї, кожна з яких налічує по чотири пускові установки. На знімках від 3 лютого їх ще немає.
Влада Тайваню підтвердила розміщення ракет на острові і відзначила, що уважно стежитиме за подальшим розвитком ситуації.
У свою чергу міністр закордонних справ Китаю Ван Йі спростував ці повідомлення, сказавши, що їх вигадали західні ЗМІ. Він закликав журналістів приділяти більше уваги будівництву маяків, яке Китай проводить в регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?