Ющенко пояснив війну Путіна проти України: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Ющенко пояснив війну Путіна проти України: опубліковано відео

Ющенко пояснив війну Путіна проти України: опубліковано відео

Третій президент України Віктор Ющенко розповів, кого боїться президент Російської Федерації Володимир Путін і як зупинити війну на Донбасі.
Про це Ющенко сказав в інтерв'ю білоруській службі Радио Свобода, передає ONLINE.UA.
"Ця політика політичного реваншу для Путіна, особливо після 90-х років, коли, як вважають росіяни, була принижена велика країна Радянський Союз, що їх національне его було опущено до плінтуса, що реванш, чи то "Крим наш", чи Донбас, нехай і не наш, але нормально не живе - це вже як лікування від російського втраченого самолюбства. Це одна сторона оцінки, але більш синтетична відповідь, звичайно, криється не в українсько-російських відносинах. Путін, природно, бачить свою місію у формуванні одного з геополітичних центрів політики світу. Він так бачить велич Росії. Це програма фіаско. Це план неадекватної людини. Але те, що він лупить зброєю кожен день, кожен тиждень, кудись падають літаки, кудись не туди летять торпедні ракети, це все показує, що це погана політика. Вона безперспективна. Але правда і в іншому: вона нікому не дасть спокійно жити ні в Європі, ні в світі. Потрібно постійно пам'ятати, що Путін боїться двох речей: реакції власного народу, яким він керує як отарою овець, і реакції міжнародної спільноти. Я думаю, що друга частина цієї формули в результаті всіх нас в Європі і в світі в ставленні російської проблеми зробить самодостатніми і сильними", - розповів Ющенко.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?