Туреччина продовжить обстріл позицій сирійських курдів - Ердоган
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина продовжить обстріл позицій сирійських курдів - Ердоган

Туреччина продовжить обстріл позицій сирійських курдів - Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не збирається припиняти обстріли позицій сирійських курдів з партії "Демократичний союз".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Крім того, Ердоган знову закликав США визначитися, на чиєму вони боці - Туреччини або курдських бойовиків.
"Сьогодні наші правила ведення бойових дій передбачають лише відповідь на збройний напад проти нашої країни, але завтра, за необхідності, ці правила можуть бути розширені, щоб охопити всі загрози", - сказав турецький президент.
"Ніхто не повинен сумніватися. Ми не допустимо формування нового Кандилю (гірський курдський район в Іраку - ред.) на наших південних рубежах", - сказав Ердоган.
За словами президента Туреччини, ті, хто не бачить зв'язку між "Демократичним союзом" і забороненою Робочою партією Курдистану, яка веде боротьбу за широку автономію на південному сході Туреччини, роблять "ворожий акт".
Як повідомлялося, Сирія вважає турецькі обстріли сирійських курдів порушенням свого суверенітету.
Анкара розглядає сирійських курдів як спільників оголошеної в Туреччині терористичною Робочої партії Курдистану, яка тривалий час вимагає автономії для курдів.
Раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що проти сирійських курдів може початися військова компанія з боку Туреччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?