Земля може впасти у чорну Діру - британський астрофізик
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Земля може впасти у чорну Діру - британський астрофізик

Земля може впасти у чорну Діру - британський астрофізик
Джерело:  online.ua

У Великобританії астрофізик Халлского університету Кевін Пімбблет описав можливі сценарії розвитку подій у разі, якщо Земля почне падати в чорну діру.
Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на Lenta.ru.
На думку вченого, у разі, якщо Земля виявиться в безпосередній близькості від горизонту подій чорної діри, вона почне витягуватися в сторону гравітаційного об'єкту.
Це пов'язано з сильною неоднорідністю гравітаційного поля поблизу чорної діри, внаслідок чого ближня до неї частина планети буде притягатися сильніше, ніж далека.
Жителі Землі можуть не помітити того, як планета наближається до горизонту подій надмасивної чорної діри (через малу припливну силу, яка обернено пропорційна квадрату маси діри).
У разі, якщо чорна діра знаходиться в центрі квазару, випромінювання його матерії спалить всю Землю до того, як планета виявиться у безпосередній близькості від гравітаційного об'єкту.
Горизонт подій визначає межі масивного об'єкта (так званої чорної діри), які не здатні покинути фотони (які рухаються зі швидкістю світла кванти електромагнітного поля).
Маси чорних дір, що виникають на кінцевій стадії еволюції світил, можна порівняти із зірковими. Надмасивні чорні діри в центрах галактик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?