Шар із залізних метеоритів може ховатися під льодом Антарктиди.
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Шар із залізних метеоритів може ховатися під льодом Антарктиди.

Шар із залізних метеоритів може ховатися під льодом Антарктиди.
Джерело:  BBC

Такі висновки зробили вчені з Університету Манчестера, дослідження яких було опублікованей в журналі Nature Communications.


Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на BBC.


В Антарктиді часто знаходять різні метеорити, через рух крижаного покриву тут утворюються своєрідні їх скупчення. Правда, вони дуже рідко складаються з заліза. Це суттєва відмінність від інших регіонів планети.


На основі експериментів і розрахунків вчені прийшли до висновку, що залізні метеорити самі себе вплавляють у поверхню льоду, сильно розжарюючись на сонці. Залізні метеорити заховані на глибині 50-100 см під поверхнею льоду.


Вчені взяли два метеорита, один з яких був залізним, і розмістили їх на шматку льоду. Потім вони нагріли їх, імітуючи сонячне світло. Залізний метеорит вплавився у лід набагато глибше через те, що він краще вбирає тепло і швидше нагрівається.


Щоб довести цю теорію, вчені збираються відправитися на пошуки метеоритів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?