У мережі згадали переломний момент Євромайдана: опубліковані фото
Категорія
Культура
Дата публікації

У мережі згадали переломний момент Євромайдана: опубліковані фото

У мережі згадали переломний момент Євромайдана: опубліковані фото
Джерело:  online.ua


Сьогодні, 18 лютого - друга річниця початку боїв на Майдані в Києві, які привели до масових жертв.


Про це згадують користувачі в соціальних мережах, передає

ONLINE.UA

.


"У цей день Янукович і Ко перейшли всі межі. Рамки закону, рамки Конституції, межі людяності і здорового глузду. Вони почали звірячі масові вбивства. У Маріїнському парку, на Інститутській і Грушевського в мирних мітингувальників полетіли гранати і відкрили вогонь з автоматичної зброї. Разом із силовиками, які переступили закон, звезені до Києва банди уголовників, на яких спирався режим, стріляли в демонстрантів з незаконно отриманої від МВС зброї і забивали палицями до смерті тих, хто падав", - написав секретар РНБО Олександр Турчинов на своїй сторінці в Facebook.


Нагадаємо, 18 лютого 2014 року Верховна Рада повинна була розглянути можливі зміни до Конституції. До будівлі парламенту підійшли учасники протесту, більшість з яких були без традиційної зброї - кийків, каменів і коктейлів Молотова. Спецпідрозділи зустріли мітингувальників водометами і газом. Одночасно учасники мітингу були атаковані з флангу значними силами силовиків і тітушок, в результаті чого колона протестувальників виявилася розрізаною на кілька окремих частин, які були розсіяні. Це призвело до відновлення жорстокого силового протистояння між активістами Євромайдану і силовиками. Бойові дії велися в тому числі із застосуванням вогнепальної зброї.


"Влада пішла в атаку, намагаючись знищити Майдан, втопивши його в крові, використовуючи весь наявний у неї арсенал зброї, навіть застосовуючи БТРи. Вони були готові не зупинятися ні перед чим, аби задушити Революцію Гідності. Площа була оточена, - навіть станції метро навколо закрили. «Швидкі допомоги» не могли пробитися до нас, і ми змушені були заховати в Будинку профспілок, де розташовувався наш штаб, загиблих і поранених", - розповідає про події 18 лютого Турчинов.


Згадує криваві події Революції Гідності і журналіст Антон Комаров, який опублікував на своїй сторінці в Facebook фото того, що відбувалося на Майдані 18 лютого два роки тому.











Як відомо, перші жертви на Майдані відбулися 24 січня - від куль снайпера загинули Сергій Нігоян, Сергій Гагикович і Михайло Жизневський. Ще одна людина померла раніше після падіння з колонади стадіону, яка використовувалася як опорний пункт.
22 лютого Віктор Янукович записав відеозвернення, в якому назвав події 18-20 лютого в Україні державним переворотом, порівнявши їх з приходом нацистів до влади в Німеччині. 21 лютого о 21:24 Янукович особисто проконтролював вивезення речей і покинув свою резиденцію в Межигір'ї.
Раніше повідомлялося, що начальник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що в ніч на 19 лютого 2014 року на Майдані планували застосувати максимум насильства.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?