Рада зажадала від Росії негайно покинути Крим і Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада зажадала від Росії негайно покинути Крим і Донбас

Рада зажадала від Росії негайно покинути Крим і Донбас

Верховна Рада України

звернулася до Росії з вимогою негайно покинути окуповані території і анексований Крим.


Про це повідомляє

ONLINE.UA

з посиланням на

УНІАН

.


Верховна Рада України прийняла постанову про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої агресії Російської Федерації проти України (№4042).


За це рішення проголосували 236 народних депутатів з 303, зареєстрованих в сесійній залі.


У зверненні Верховна Рада вимагає від Російської Федерації негайно припинити окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей.


Парламент вимагає від РФ припинити триваючу практику викрадень, незаконних затримань і арештів громадян України, заборону на в'їзд представників кримськотатарського народу на територію Кримського півострова, порушення свободи слова, обмеження свободи віросповідання і мирних зібрань.


Рада вимагає від Російської Федерацій припинити дії, прямо або побічно спрямовані на фінансування незаконних збройних формувань на своїй території і на території України, пересилання військової техніки, озброєння, організацію тилового забезпечення, підготовку і фінансування терористів, і виконати в повному обсязі вимоги Резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року "Територіальна цілісність України", положення Мінських домовленостей і Комплексу заходів щодо їх виконання від 12 лютого 2015 року.


Крім того, Верховна Рада вимагає від Російської Федерації негайно звільнити політичних в'язнів - жителів Криму, виконувати рішення Європейського суду з прав людини, забезпечувати і сприяти безперешкодному допуску міжнародних місій і правозахисних організацій на територію Кримського півострова з метою здійснення постійного моніторингу та спостереження за ситуацією в сфері захисту прав і свобод людини на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.


Як повідомляв ONLINE.UA, комітет Верховної Ради пропонує

зміни до безвізового закону

, незважаючи на вимоги Європейського Союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?