На Донбасі затриманий поплічник бойовика Гіркіна: опубліковані фото
Категорія
Політика
Дата публікації

На Донбасі затриманий поплічник бойовика Гіркіна: опубліковані фото

На Донбасі затриманий поплічник бойовика Гіркіна: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилися фото із затримання поплічника бойовика Гіркіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Слов'янське відділення поліції ГУНП в Донецькій області.
Працівники слідчо-оперативної групи ГУНП в Донецькій області, що займаються виявленням учасників незаконних збройних формувань і їх пособників, затримали власника схованки, який був виявлений в листопаді минулого року. Місцевий житель 1952 року зі позивним «Дід» брав активну участь в незаконних збройних формуваннях.




Встановлено, що в квітні 2014 року фігурант, перебуваючи біля захопленої будівлі Слов'янського відділку міліції, був завербований бойовиком з позивним «Щит». Чоловікові було запропоновано обійняти посаду заступника Гіркіна (Стрелкова) з адміністративно-господарської частини міста Слов'янська.


У підпорядкуванні «Діда» було 15 чоловік: слюсарі, сантехніки, електрики, теслі та інші. Крім ремонтних робіт на замовлення окупантів, вони здійснювали незаконний огляд громадян і транспорту. На озброєнні у затриманого був пістолет «Макарова» з боєприпасами до нього, а також на його ім'я було виписано посвідчення «стрілка» так званої ДНР.



Після звільнення міста від бандформувань чоловік на кілька днів залишився в Слов'янську для того, щоб заховати свою зброю і своїх підлеглих. Зробивши свою справу, чоловік поїхав до РФ.


Як тільки «Дід» повернувся додому, він одразу ж був затриманий правоохоронцями. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.


Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники Служби безпеки України в Слов'янську

затримали одного з ватажків терористів ДНР

, який в 2014 році захоплював місто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?