Барак Обама підтвердив історичний візит на Кубу
Категорія
Світ
Дата публікації

Барак Обама підтвердив історичний візит на Кубу

Барак Обама підтвердив історичний візит на Кубу
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама підтвердив заяву Білого Дому, що в найближчі тижні він відвідає Кубу, як частину ширшої поїздки до Латинської Америки.
Про це він повідомив в своєму мікроблозі в Twitter, передає ONLINE.UA.
«14 місяців тому я оголосив, що ми почнемо нормалізацію відносин з Кубою - і ми вже досягли значного прогресу. Наш прапор знову майорить над нашим посольством в Гавані. Більше американців їздить на Кубу, ніж в будь-який час за останні 50 років», - повідомив Обама.

Він додав, що, незважаючи на розбіжності, він відвідає Кубу і продовжить зусилля із налагодження відносин із владою острова, і підкреслив, що США завжди відстоюватиме права людини в усьому світі.
«У нас, як і раніше, є розбіжності з кубинським урядом, питання про які я порушу безпосередньо. Америка завжди виступатиме за права людини в усьому світі. В наступному місяці я поїду на Кубу, щоб просунути наш прогрес і зусилля, які можуть поліпшити життя кубинського народу».

Він буде другим чинним президентом США в історії, який поїде на острів, після Калвіна Кулиджа в 1928 році.


Американські республіканці розкритикували візит, заявивши, що він не повинен відбуватися, поки родина Кастро перебуває при владі.


Як повідомляв ONLINE.UA, Вашингтон і Гавана відновили дипломатичні відносини в липні минулого року і США

послабили туристичні обмеження

і

зняли ряд економічних обмежень

після 54-річного мораторію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?