Аваков відреагував на арешт поліцейського, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков відреагував на арешт поліцейського, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW

Аваков відреагував на арешт поліцейського, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував затримання поліцейського Сергія Олійника, який брав участь в переслідуванні 7 лютого і підозрюється у вбивстві пасажира BMW.
На своїй сторінці в Facebook глава МВС назвав рішення Печерського суду щодо поліцейського "п'янкою розправою", передає ONLINE.UA.
"Нехай вулицями ганяють обдовбані мажори? Нехай вбивають 300 людей на рік і 3000 калічать??! Прокуратурі, що користується колосальною довірою суспільства - плювати, і Печерському суду - осереддю справедливості всього світу - плювати... І суддям і прокурорським плювати на наслідки тієї п'янкої розправи, що вони влаштували над молодим поліцейським. Адже їм важливіше дискредитувати будь-яким шляхом нову поліцію, яка більмом сидить у них на оці - як приклад реформ і змін. І випадок зручний покуражитися видався - все в їх владі. Хочуть, щоб знали, що їх влада - влада старої системи - крутіше «цих нових", - написав Аваков.
Міністр вважає, що не повинно бути непідсудних, однак вважає, що необхідно відрізняти "злорадний оскал стерв'ятників від справедливого слідства".
"Дивне правосуддя, а скоріше просто розправа з нагоди. І якщо хтось думає, що зробить на цьому собі паблісіті або кар'єру - дуже помиляється. Навпаки - поплатиться за цинізм. Немає непідсудних, як немає і дурнів - всі в змозі відрізнити злорадний оскал стерв'ятників від справедливого слідства!", - зазначив глава МВС.
Міністр також звинуватив суд у намірі збити систему нової поліції.
"Хочете збити систему нової поліції, що народжується, використовуючи трагічний випадок? Не на таких напали! Непросто, з потом і кров'ю - міняємо міліцію на нову поліцію - і доб'ємося результату, як би нам не заважали обставини і недоброзичливці. І невідворотно ТРЕБА не відкладаючи міняти і залежні суди і прогнилу прокуратуру! Інакше вся стара гниль ганятиметься за рядовим патрульним, «непомітно» відпускаючи на волю і закриваючи справи проти «діамантових прокурорів», організаторів масових вбивств, війни на Сході і розкрадачів мільярдів, яким є чим підмазати «справедливий» суд і прокуратуру", - додав Аваков.
Він підкреслив, що в МВС захищатимуть поліцейського і подадуть апеляцію на рішення суду.
Нагадаємо, раніше Печерський районний суд міста Києва заарештував поліцейського Сергія Олійника, який брав участь в гонитві 7 лютого і підозрюваного у вбивстві пасажира BMW.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?