Студент хоче встановити пам'ятник Кузьмі Скрябіну в центрі Києва: опубліковано відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Студент хоче встановити пам'ятник Кузьмі Скрябіну в центрі Києва: опубліковано відео

Студент хоче встановити пам'ятник Кузьмі Скрябіну в центрі Києва: опубліковано відео
Джерело:  rbc.ua

Шанувальник Кузьми Скрябіна, студент Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Богдан Цюпа хоче встановити пам'ятник музикантові в центрі столиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Проект грунтуватиметься на фото, яке молодому скульптору особисто надала мама музиканта Ольга Михайлівна.
За словами 22-річного Богдана, він є давнім фанатом творчості Андрія Кузьменка. Після загибелі музиканта в 2015 році хлопець створив скульптуру з глини на його честь.
"Скульптура - це як спосіб мого самовираження. Я виріс на піснях Кузьми. Його творчість дуже близька мені. Одразу після його смерті я почав думати над образом. Я чітко для себе тоді вирішив. На початку літа закінчив роботу над своєю скульптурою", - сказав Цюпа.
Він зазначив, що ідея створення пам'ятника виникла після концерту пам'яті Кузьми.
"Я собі поставив за мету, щоб скульптура Кузьми Скрябіна стояла в столиці. Як говорив сам Кузьма: "Якщо у вас немає гармонії, беріть гармонь в руки і гармонуйте", - заявив молодий скульптор.
До речі, перед тим, як братися за проект, Богдан вирішив взяти дозвіл у мами Кузьми Ольги Михайлівни. Також скульптор запропонував їй дві ідеї щодо місця встановлення пам'ятника: скверик на вулиці Антоновича (колишня вулиця Горького) або фонтан біля Пасажу на Хрещатику.
"Де розмістити, як розмістити - це дуже велика проблема. Але я знаю точно, що там, де буде Андрій - це буде місце щасливих людей", - сказала Ольга Михайлівна.

Фото: Богдан Цюпа и мама Андрія Кузьменка (Катерина Литвиненко)

Фото: Проект пам'ятника Кузьмі Скрябіну (Катерина Литвиненко)


Ранее ONLINE.UA сообщал
Источник: news.online.ua/735619/bordel-v-novoy-zelandii-provedet-den-otkrytyh-dverey-dlya-pomoshchi-detyam/Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Львові відкрили меморіальну дошку Скрябіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?