Усе ще не знайдені 53 активісти, зниклі за часів Майдану - волонтери
Категорія
Культура
Дата публікації

Усе ще не знайдені 53 активісти, зниклі за часів Майдану - волонтери

Усе ще не знайдені 53 активісти, зниклі за часів Майдану - волонтери

Координатор громадської організації «Пошукова ініціатива Майдану» Тетяна Слободян заявила, що на сьогоднішній день 53 людини, зниклі під час подій Революції Гідності в 2014 році, до цього часу не знайдені.
Про це передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«У 2015 році - на початку 2016 року загальна кількість тих, хто пропав, було 60 осіб. З них сімох вдалося знайти в цьому році. Трьох із них знайшли загиблими, трьох - живими, один виявився в зоні проведення АТО, де і загинув», - повідомила вона на брифінгу.
Начальник відділу Департаменту карного розшуку МВС України Роман Крілевич зазначив, що інформація про 40 з 53 осіб є неповною, тому швидко їх розшукати неможливо.
«У зв'язку з тим, що існує багато спекуляцій щодо кількості зниклих, ми об'єднали всю інформацію, яка є у волонтерів, депутатів, яка надходила в поліцію на всій території України, і провели перевірку. Ми об'єднали всю цю інформацію, і на сьогоднішній день ми не знаємо, де перебувають 53 людини. 40 осіб з цього списку мають неповні анкетні дані, в зв'язку з чим ми не можемо швидко, ефективно здійснити їх пошук. Є просто прізвище та вік людини, скажімо, який, можливо, був на Майдані і пропав», - сказав Крілевич.
Раніше в мережі згадали про «Ночі гніву» на Майдані з 18 по 19 лютого у Львові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?