Розроблено пристрій, який допоможе побачити чим ви дихаєте
Категорія
Технології
Дата публікації

Розроблено пристрій, який допоможе побачити чим ви дихаєте

Розроблено пристрій, який допоможе побачити чим ви дихаєте
Джерело:  Live Science

Вчені створили «розумний» повітряний дозиметр, який дозволяє побачити, чим кожен з нас дихає у себе в будинку.
Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на Live Science.

Повітряний дозиметр отримав назву AirVisual Node. «Ви проводите від 80 до 90 відсотків часу в приміщенні. Якщо ви зможете контролювати якість повітря в ньому, то - збережете власне здоров'я і здоров'я вашої сім'ї», - кажуть розробники.
Прилад крім температури і рівня вологості зможе показати кількість зважених часток PM 2.5, діаметр яких набагато менший від діаметра волосини. AirVisual Node, за словами розробників, може показати частинки розміром до 10 мікрометрів. Такі частинки можуть через легені потрапити в кровотік і привести до проблем зі здоров'ям: викликати подразнення очей, носа, горла або засісти глибоко в легенях і привести до гострих респіраторних інфекцій, бронхіту. Крім дрібних часток пристрій може виміряти рівень вуглекислого газу, який покаже, наскільки добре провітрюється приміщення.


Ідентифікувати такі частинки новому гаджету дозволяє лазерна технологія. Усередині AirVisual Node встановлені вентилятор, який всмоктує навколишнє повітря, лазер і фотодатчик.


Нагадаємо, щороку від забрудненого повітря помираэ 5,5 млн оcіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?