Українці розповіли, як ставляться до арешту київського поліцейського - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці розповіли, як ставляться до арешту київського поліцейського - опитування

Українці розповіли, як ставляться до арешту київського поліцейського - опитування
Джерело:  online.ua

У четвер, 18 лютого, Печерський районний суд Києва заарештуав поліцейського Сергія Олійника, який брав участь в гонитві 7 лютого і підозрюється у вбивстві пасажира BMW.
Ця новина викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. Зокрема, глава МВС Арсен Аваков назвав рішення суду"п'янкою розправою" і спробою "збити систему нової поліції, яка народжується".
Редакція ONLINE.UA вирішила дізнатися думку українців з приводу ситуації з арештом поліцейського, підозрюваного у вбивстві пасажира авто.
Згідно з результатами опитування, проведеного на сайті, більше половини респондентів (64%) вважають несправедливим арешт поліцейського. Найбільше незгодних із затриманням патрульного на заході України - 86%. Підтримують рішення Печерського суду 44% жителів сходу, 42% - півдня і 33% представників центру та півночі країни.



Нагадаємо, згідно з 46-ю статтею Закону України "Про Національну поліцію", поліцейський уповноважений застосовувати вогнепальну зброю: для захисту людей від нападу, що загрожує їх життю або здоров'ю; для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життю або здоров'ю людей та / або поліцейського. Поліцейський уповноважений застосовувати вогнепальну зброю тільки після попередження про необхідність припинення протиправних дій і намір використовувати примусові заходи, визначені цією статтею.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?