Путін може скинути Лукашенко, - історик
Категорія
Культура
Дата публікації

Путін може скинути Лукашенко, - історик

Путін може скинути Лукашенко, - історик
Джерело:  apostrophe.ua

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський вважає, що  зняття санкцій   Євросоюзу з президента Білорусі Олександра Лукашенка і його чиновників, можуть призвести до того, що РФ скине президента Білорусі.
Про це він сказав  Апострофу, повідомляє  ONLINE.UA.
На думку Фельштинського, на тлі конфлікту Росії і Заходу завалений численними проблемами Євросоюз не міг дозволити собі і далі ігнорувати Білорусь і піддавати Лукашенко санкцій, штовхаючи його таким чином в обійми Путіна.
"Фактично повне зняття санкцій з Білорусі та її керівництва - це спроба Євросоюзу перетягнути Лукашенко на свою сторону в конкурентній політичній боротьбі з Росією. Проте, зняття санкцій з Білорусі може виявитися не кінцем проблем Лукашенко, а їх початком. Якщо Лукашенко піде дійсно демократичним шляхом (у що важко повірити), він втратить владу на чергових виборах. Якщо він піде на відкритий політичний союз з ЄС, він буде скинутий Росією ", - зазначив історик.
"Від поведінки Лукашенко тут в жодному разі не багато залежить. Росія тільки приступає до реалізації своєї агресивної зовнішньополітичної програми, і окупація, і анексія Білорусі є лише питанням часу. Можна навіть припустити, що анексія Білорусі Росією - це лакмусовий папірець, пролог початку чергового витку розв'язує Росією світової війни. Останнє, що нас буде цікавити в цей момент - чи залишиться Лукашенко управляти територією, колись званої Білорусі, або ж головою білоруської республіки в складі Російської Федерації стане інша людина з не менш білоруським прізвищем", - вважає Фельштинський.
Нагадаємо, Лукашенко розповів про катастрофу  світопорядку та новий перерозподіл світу.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?