Суд в Естонії засудив трьох осіб за роботу на спецслужби Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд в Естонії засудив трьох осіб за роботу на спецслужби Росії

Суд в Естонії засудив трьох осіб за роботу на спецслужби Росії
Джерело:  Delfi

В Естонії Тартуський повітовий суд в жовтні 2015 року та в лютому 2016-го засудив трьох осіб за злочини проти держави. Всі троє засуджених незаконно співпрацювали з російськими спецслужбами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.
Суд визнав винним 32-річного громадянина Естонії Максима Груздєва. Держпрокуратура встановила, що він мав таємне відношення до російських спецслужб, і його діяльність була спрямована на підрив діяльності установ безпеки Естонії. Груздєв передавав спецслужбам Росії, крім іншого, і інформацію про діяльність співробітників поліції безпеки, а також брав участь в агентурно-оперативній роботі російських спецслужб. Суд встановив обвинуваченому в якості покарання чотири роки тюремного ув'язнення.
У жовтні 2015 року суд визнав винним 21-річного естонця Олександра Руднєва, якому інкримінували злочин проти держави при співпраці з російськими спецслужбами. Згідно звинуваченням, Руднєв надавав інформацію закордонним спецслужбам про діяльність військових в Південній Естонії, про прикордонні межі Ліунаської префектури і місця служби. Суд призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.
У жовтні 2015 року суд визнав винним 42-річного Павла Романова, який є особою без громадянства. Він надавав російським спецслужбам інформацію про обороноздатність Естонії, про захист держкордону, а також про робочі завдання співробітників правозахисних установ. Романов був засуджений на чотири роки і десять місяців тюремного ув'язнення, з яких він повинен відбути одразу один рік і десять місяців.
Раніше повідомлялося, що країни Балтії побоюються вторгнення президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?