Близько 40 вихідців з Молдови воюють на Донбасі на боці бойовиків - СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Близько 40 вихідців з Молдови воюють на Донбасі на боці бойовиків - СБУ

Близько 40 вихідців з Молдови воюють на Донбасі на боці бойовиків - СБУ

У Службі безпеки України заявили, що близько 40 вихідців з Молдови воюють на Донбасі на боці бойовиків, яких підтримує Росія.
Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.
Переважна більшість терористів - це вихідці з Придністров'я.
"Відповідно до міждержавних угод, з метою виявлення, документування та припинення протиправної діяльності зазначених осіб Служба безпеки України проводить спільні заходи зі спецслужбами Республіки Молдова. За результатами такої взаємодії правоохоронними органами Молдови вже притягнуто до кримінальної відповідальності більше 10 осіб", - зазначили в СБУ.
За інформацією молдовських слідчих, підтримувані Росією бойовики, яких підтримує Росія, на Донбасі залучають для боїв на їхньому боці найманців з Молдови, пропонуючи їм на місяць близько $3 тисяч.
Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України отримала докази співпраці з терористами офіцерів російської групи спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?