Путіна назвали відповідальним за збитий пасажирський лайнер MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна назвали відповідальним за збитий пасажирський лайнер MH17

Путіна назвали відповідальним за збитий пасажирський лайнер MH17
Джерело:  Bellingcat

Група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, заявила, що "Бук", який збив пасажирський літак MH-17, доставили до українського кордону бійці другого дивізіону 53-й зенітно-ракетної бригади з Курська.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на доповідь  Bellingcat.

Команда Bellingcat передала Нідерландам нову доповідь, в якій вказані імена російських військових, які, на їхню думку, причетні до катастрофи малайзійського "Боїнга" під Донецьком в 2014 році. Також, згідно з доповіддю, до катастрофи причетні близько 20 військовослужбовців Росії.
Прямі свідчення того, що управляли цим "буком" в Україні російські військові або сепаратисти, в доповіді відсутні. Однак з урахуванням складності комплексу "Бук-М1", найбільш імовірно, що російські військові не просто передали вогневу установку командирам сепаратистів, а й відправили з нею екіпаж (принаймні в якості інструкторів).
"Якщо, що найімовірніше, "Бук 3х2" мав російський екіпаж, то він напевно складався з військовослужбовців 53-й зенітно-ракетної бригади, яка перебувала влітку 2014 року біля кордону з Україною, відзначають аналітики", - йдеться в повідомленні групи Bellingcat.
У розділі доповіді "Командири 53-й зенітно-ракетної бригади" викладено докладну інформацію про структуру командування бригади і дивізіону, які надали ймовірне знаряддя вбивства пасажирів MH17 (а підлеглі цьому командуванню військовослужбовці, можливо, привели його в дію).
Аналітики надали інформацію про 14 офіцерів 2-го дивізіону 53-й бригади (частково приховавши їх особистості), в тому числі про командирів розрахунків "Буків", що входили в цей дивізіон. Вони детально розповіли про Сергія Борисовича Мучкаєва, командира 53-й зенітно-ракетної бригади, а також про його вище командування, в тому числі про начальника ППО 20-ї гвардійської загальновійськової армії Олексія Золотова та начальника ППО Західного військового округу Андрія Коханова.
"При цьому відповідальність за вбивство пасажирів MH17 зі зброї, наданої російськими збройними силами і, ймовірно, керованої російськими військовими, в кінцевому рахунку несе Міністерство оборони Російської Федерації і Верховний головнокомандувач Збройними силами Росії Володимир Путін", - наголошується в доповіді.

Раніше повідомлялося, що батько загиблого в катастрофі малазійського "Боїнга"австралійця Джека О’Брайена  написав лист президенту Росі ї Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?