Сума позовів України і Росії одне до одного досягла $100 млрд - Bloomberg
Категорія
Економіка
Дата публікації

Сума позовів України і Росії одне до одного досягла $100 млрд - Bloomberg

Сума позовів України і Росії одне до одного досягла $100 млрд - Bloomberg

Американське видання Bloomberg повідомляє, що Україна і Росія подали одне на одного позови до європейських арбітражних судів на загальну суму майже $100.
Про це пише ONLINE.UA з посиланням на Lenta.ru.
Україна вимагає від Росії близько $63 мільярдів. Велика частина з цієї суми припадає на вимоги компенсацій за анексію Криму. Крім того, українська влада розраховує на виплату близько $2 мільярдів від російського газового монополіста Газпрому за транзит блакитного палива за контрактом від 2009 року.
Газпром зі свого боку має намір домогтися від української сторони близько $32 мільярдів за газ, поставлений за умовами "бери або плати".
Минулого тижня Росія подала до Високого суду Лондона позов про повернення $3 мільярдів доларів, отриманих режимом екс-президента-утікача Віктора Януковича в грудні 2013 року. З відсотками, що накопичилися за два роки, сума повинна збільшитися ще на $300 мільйонів.
Глава МЗС Павло Клімкін в свою чергу заявив, що Україна доводитиме, що борг Януковича є хабарем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?