Мер Львова розповів, як Порошенко обіцяв йому відставку Яценюка
Категорія
Політика
Дата публікації

Мер Львова розповів, як Порошенко обіцяв йому відставку Яценюка

Мер Львова розповів, як Порошенко обіцяв йому відставку Яценюка
Джерело:  Сьогодні

Мер Львова Андрій Садовий розповів, як йому дзвонив президент Петро Порошенко, щоб обговорити відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
Міський голова Львова розповів, чому його фракція "Самопоміч" вийшла з парламентської коаліції.
"Ми відповідальні. І ми розуміємо складність ситуації в країні, коли більша частина території в окупації. Ми розуміємо, що парламент є чи не єдиним відповідальним органом, тому що, згідно з сьогоднішньою Конституцією, він формує уряд. І ми, за сьогоднішньою Конституцією, є парламентсько-президентською країною. Ми до останнього робили все можливе, щоб парламент був дієздатним, щоб він працював відповідно до регламенту. Дуже важлива функція лежить на коаліції. І коли ця коаліція формувалася, у нас була велика надія, що це буде новий етап розвитку нашої держави. Але, на превеликий жаль, так не сталося. І перші голосування, в яких коаліція не знаходила порозуміння в собі і почала запрошувати людей з боку, колишніх регіоналів, показали, що щось тут не так. Ми до останнього сподівалися, що президент і парламент усвідомлюють свою персональну відповідальність за ситуацію в країні", - сказав Садовий в інтерв'ю виданню.
За його словами, на остаточне рішення про вихід з коаліції вплинув дзвінок президента перед голосуванням за відставку Кабміну.
"Звичайно, каталізатором процесу стало голосування за відставку уряду. Президент особисто мені дзвонив і говорив: "Я прийняв рішення. Яценюк повинен піти, Шокін повинен піти". Я кажу: "Пане президенте, браво!", - повідомив Садовий.
"Він мені дзвонив, висловлював співчуття у зв'язку зі смертю батька і одразу сказав, що він прийняв серйозне рішення, заяву... Я насправді був в дуже складному стані, тому що батько... І дзвонить президент з таким важливим рішенням, інформує мене. Коли я потім в кінці дня взяв роздруківку і подивився, хто і як голосував, то мені стало так трохи боляче. Тому що найцінніше, що можна мати на дуже великій посаді, - це повага. І коли вона починає зникати, дуже складно" , - поділився подробицями мер Львова.
Раніше повідомлялося, що Андрій Садовий поділився думкою, що президент Петро Порошенко повинен зайняти ще й посаду прем'єр-міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?