Україна виконала не всі зобов'язання для скасування віз - Євросоюз
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна виконала не всі зобов'язання для скасування віз - Євросоюз

Україна виконала не всі зобов'язання для скасування віз - Євросоюз

Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз.
Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook після зустрічі з високопоставленими представниками дипломатичного відомства ЄС в Брюсселі, передає ONLINE.UA.
За словами депутата, в ЄС відзначають, що Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до прийняття відповідного рішення. В Євросоюзі "відносять" до таких схвалення поправок до трьох законів минулого тижня. Також в ЄС не "зараховують" закон про декларування, за яким кримінальна відповідальність впроваджується лише з 2017 року. Крім того, в ЄС очікують формування Національного агентства з попередження корупції.
"Якщо Україна хоче скасувати візи влітку 2016 року, вона повинна в найближчі тижні поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже в цьому році, а також дообрати трьох членів НАБУ", - написав Лещенко.
За його словами, якщо ці спірні питання не будуть вирішені в найближчі тижні, то "українське питання" буде вилучено з українсько-грузинського пакета щодо скасування віз. Це загрожує Україні тим, що вона може потрапити в пакет до Туреччини, а це загальмує процес скасування віз на багато місяців.
Раніше повідомлялося, що посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський розкритикував схвалений парламентом законопроект «Про електронні декларації», який «не відповідає антикорупційним зобов'язанням, узятим українським керівництвом».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?