Сакварелідзе вважає, що щодо його команди порушили більше справ, ніж щодо Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Сакварелідзе вважає, що щодо його команди порушили більше справ, ніж щодо Януковича

Сакварелідзе вважає, що щодо його команди порушили більше справ, ніж щодо Януковича

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе вважає, що ГПУ порушила кримінальну справу проти співробітників Генінспекції, щоб "розвалити" справу "діамантових" прокурорів, а проти його команди проводять розслідування за розслідуванням.
Про це Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.
Заступник генпрокурор заявив про кримінальні переслідування і внутрішні розслідування проти реформаторів в ГПУ.
"У підсумку з великим жалем і іронією відзначив про себе, що по наших працівниках було порушено більше кримінальних проваджень, ніж по Віктору Януковичу (якщо взяти до уваги відкриті, закриті і поточні, то вийде близько 7 за 4 місяці)", - написав заступник генпрокурора.
За словами Сакварелідзе, одразу ж напередодні старту тестування кандидатів на посади місцевих прокурорів (в серпні 2015-го) служба внутрішньої безпеки розпочала розслідування з питання фінансування цього процесу з боку ЄС та інших міжнародних донорів. Проводилися демонстративні допити експертів ЄС, що викликало, як зазначає Сакварелідзе, міжнародне обурення.
"Приблизно в той же самий час ГПУ порушила кримінальну справу стосовно наших працівників з Генеральної інспекції, щоб всіляко перешкодити, а в наслідку взагалі "розвалити" справу "діамантових "прокурорів", - написав він.
"У січні почалася нова хвиля внутрішніх розслідувань і допитів співробітників управління реформ, яке було створено мною в 2015 році для супроводу процесу реформування", - зазначив чиновник.
Сакварелідзе звинуватив керівництво ГПУ у протидії реформам.
"Все це дає мені підстави зробити однозначний висновок - керівництво ГПУ збирається з таким же завзяттям, абсолютно не зменшуючи темпів, і в подальшому продовжувати свій "бій" з будь-якими спробами реформування системи", - підкреслив Сакварелідзе, додавши, що не має наміру залишати ГПУ.
Раніше повідомлялося, що прокурори і слідчі прокуратури, які займалися справою про так званих «діамантових прокурорів» продовжують займати свої посади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?