Виявлено джерело радіоімпульсів із космосу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Виявлено джерело радіоімпульсів із космосу

Виявлено джерело радіоімпульсів із космосу

Астрофізики визначили джерело імпульсів на відстані шести мільярдів років від землі, які раніше вважалися сигналами інопланетян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZN.UA.
Астрофізики змогли визначити джерело радіоімпульсів - спалахів, які раніше вважалися сигналами інопланетної цивілізації.
Швидкий радіоімпульс є спалахом, який призводить до викиду в космічний простір величезної кількості енергії. Наразі вчені зареєстрували 16 подібних сигналів.
До сих пір дослідникам не вдавалося визначити місце розташування сигналів через їх нетривалість. Тепер же вчені заявили про виявлення джерела сигналу FRB (fast radio bursts) 150418, вперше зафіксованого 18 квітня 2015 року Обсерваторією Паркса в Австралії.
Система, яка була розроблена спеціально для дослідження, дозволила визначити джерело сигналу з точністю, яка в кілька тисяч разів перевищує аналогічні вимірювання для інших подібних подій.
Джерелом сигналу стала еліптична галактика, яка розташовується в шести мільярдах кілометрів від Землі. Вченим вдалося визначити дисперсію - різницю між короткохвильовою і довгохвильовою частинами, обумовлену втратою енергії випромінюванням при його проходженні через речовину. Це дозволило визначити щільність речовини, через яку пройшов імпульс.



На думку дослідників, імпульс пов'язаний з магнетаром (нейтронна зірка, яка швидко обертається) або бліцаром (нейтронною зіркою, відцентрові сили якої утримують її від стиснення в чорну діру).


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що

Земля может упасть в черную Дыру

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?