Влада призупинить соцвиплати частини переселенців
Категорія
Культура
Дата публікації

Влада призупинить соцвиплати частини переселенців

Влада призупинить соцвиплати частини переселенців

Соціальні виплати будуть припинені для частини переселенців для розслідування випадків шахрайства.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Уряд зайнявся складанням списку "сумнівних" переселенців, щодо яких проведе розслідування. Це викликано фіксацією фінансових махінацій з соцвиплатами для переселенців.


Оскільки в Україні знаходиться 1,7 млн ​​переселенців, з яких близько 1,1 млн отримують виплати, владі довелося відмовитися від ідеї перереєстрації всіх, хто потребує допомоги. Виплати можуть бути припинені на час перевірки, але будуть відновлені з моменту припинення в повному обсязі.


"Реальні переселенці нічого не втратять ... Чесним людям нема чого боятися, боятися треба шахраям, злочинцям, тим чиновникам, які організували корупційну схему навколо цього питання", - зазначив міністр соціальної політики Павло Розенко.


Міністр підкреслив, що кожного місяця на виплату пенсій переселенцям уряд витрачає близько 2 млрд грн, в рік же на них йде близько 30 млрд грн.


"Якщо взяти навіть не 50% (у стільки Служба безпеки України оцінила втрати бюджету від фінансових махінацій з виплатами біженцям - ред.), а 30%, які осідають в шахрайських схемах, - це вже будуть як мінімум річні витрати на рівні 10 млрд грн. 10 млрд, які не потрапляють до бюджету і не стають доходами вимушених переселенців - а йдуть по кишенях чиновників і служать оплатою праці незаконних збройних формувань", - додав Розенко.


За словами глави СБУ, ситуація з незареєстрованими смертями переселенців залишається критичною. У Донецькій області скасували довідки переселенців для 250 тис осіб, більшість з яких не звернулися зі скаргою. У Дніпропетровській на кожні 100 скасованих довідок зверталися тільки 10%.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомляв про зупинку виплати пенсій 150 тис біженцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?