Священиків в окупованому Криму змушують приймати російське громадянство
Категорія
Політика
Дата публікації

Священиків в окупованому Криму змушують приймати російське громадянство

Священиків в окупованому Криму змушують приймати російське громадянство
Джерело:  Hromadske

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що священиків і віруючих в окупованому Криму змушують приймати російське гражданство.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  hromadske.tv.


«У Криму справи кепські. Єпархія Київського патріархату кримська існує. Є там архієпископ Климент, є духовенство, але частину храмів у нас відібрали, йде порушення прав людини, змушують наших священиків і віруючих приймати російське громадянство і реєструвати парафії за законами Росії», - розповів Філарет.


За його словами, віруючі не визнають законність цих вимог. Він підкреслив, що Росія будучи гарантом недоторканності української території сама «Крим відібрала і приєднала до себе».


«Путін відкрито говорить, що він керував анексією Криму», - сказав Філарет.


Нагадаємо, Президент України Петро  Порошенко виступив зі зверненням  з нагоди другої річниці початку опору російської окупації Криму і назвав Росію країною-злодієм, якій доведеться повернути півострів під юрисдикцію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?