Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів - Штайнмаєр
Категорія
Світ
Дата публікації

Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів - Штайнмаєр

Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів - Штайнмаєр

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр на спільній прес-конференції з держсекретарем США Джоном Керрі заявив, що Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів, поки сторони конфлікту на сході України не досягнуть більш значного прогресу у виконанні домовленостей..
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
За словами міністра, готовність України і проросійських сепаратистів до просування вперед у виконанні Мінських угод "дуже обмежена".
"Імплементація повинна тривати. На цьому тримається довіра до всього процесу", - сказав Штайнмаєр.
У свою чергу держсекретар Джон Керрі заявив, що дії потрібні від кожної зі сторін, а Росія повинна забезпечити виконання проросійськими бойовиками своєї частини угоди. Штайнмаєр сподівається, що запланована на четвер зустріч глав МЗС нормандської четвірки призведе до прогресу в питанні організації виборів на сході України.
"Для того, щоб вибори відбулися, як всі це говорять, ми потребуємо двох речей: перше - виборче законодавство, друге - умови безпеки, які дозволять проведення виборів. Сподіваюся, в четвер ми зробимо крок вперед в цьому питанні", - зазначив глава МЗС Німеччині.
Раніше повідомлялося, що незабаром після Дня пам'яті героїв Небесної сотні міністри іноземних справ Німеччини і Франції, - Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро, - в терміновому порядку приїхали до Києва в спробі достукатися до київських чиновників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?