Слідчий у справі Нємцова заговорив про суд історії
Категорія
Світ
Дата публікації

Слідчий у справі Нємцова заговорив про суд історії

Слідчий у справі Нємцова заговорив про суд історії
Джерело:  interfax.com.ua

На думку представників Слідчого комітету Росії, вбивство опозиціонера Бориса Нємцова могли спланувати за кордоном.
Про це заявив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".
"На перший погляд, заяви західних представників із закликами притягнути до відповідальності всіх винних у вбивстві Нємцова виглядають лише трохи дивно. Це цілком може бути натяк на неможливість для російського уряду знайти і притягнути до відповідальності справжніх натхненників, тих, хто з-за кордону смикав за нитки і впливав на замовників вбивства", - сказав він.
Також Маркін заявив про якихось "зарубіжних натхненників" і "формальних замовників" вбивства опозиціонера.
Окремо представник слідства нагадав, що "крім кримінального суду, є ще вищий суд історії, який за історичними мірками дуже швидко розставить все на свої місця".
Тим часом адвокат потерпілих у цій справі Вадим Прохоров заявив, що в матеріалах справи немає жодних доказів озвученої Маркіним версії.
"Ми ознайомилися з матеріалами справи, в ній немає жодного доказу того, що організаторами злочину керували з-за кордону. Спочатку ця версія розглядалася, але вона не знайшла свого підтвердження", - зазначив юрист.
Він додав, що "всі заяви про те, що вбивство могло бути організовано з-за кордону, фактично ставлять під сумнів всю річну роботу слідства".
На його думку, версія про "іноземних замовників" може бути вигідна російській владі.
"Звичайно, легше сказати, що замовник перебуває за кордоном, ніж визнати, що він сидить, наприклад, де-небудь в Чечні", - сказав Прохоров.
Як відомо, Борис Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого в центрі Москви, неподалік від стін Кремля.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий блогер і бізнесмен Слава Рабинович прямо звинуватив президента РФ Володимира Путіна в тому, що він покриває учасників убивства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?