Вищий адмінсуд через «ляп» у законі «пробачив» суддів Майдану
Категорія
Політика
Дата публікації

Вищий адмінсуд через «ляп» у законі «пробачив» суддів Майдану

Вищий адмінсуд через «ляп» у законі «пробачив» суддів Майдану

Голова Вищого адміністративного суду Укріани Олександр Нечитайло заявив, що вже не можна притягати суддів, що судили активістів Євромайдану, до дисциплінарної відповідальності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Нечитайло зазначив, що депутати ухвалили закон "Про забезпечення права на справедливий суд", яким внесли в правове поле колізію. В законі передбачена норма про 3-річний термін притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Однак в перехідних положеннях документа встановлено такий же термін в один рік: з 27 лютого по 28 березня. ВАСУ прийняв рішення, що застосовуватися повинна саме норма з перехідних положень.
Грунтуючись на цьому, Вищий адмінсуд вже скасував 3 рішення Вищої ради юстиції про звільнення за порушення присяги суддів часів Майдану. Таким чином звільнення уникли одіозні судді Чорнобаївського райсуду Черкаської області Неллі Цибров, Бориспільського міськрайсуду Київської області Анатолій Левченко і Оболонського райсуду Києва Віталій Литвинов.
"Нам заважає цей ляп (в законі)", - підкреслив Нечитайло, додавши, що прийняти остаточне рішення повинен Верховний Суд.
Нагадаємо, з 1 березня припиняється розслідування справ щодо злочинів, здійснених під час Революції Гідності в 2013-2014 роках на Майдані в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?