У Мінську бойовиків змусили відмовитися від навчань біля позицій ВСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мінську бойовиків змусили відмовитися від навчань біля позицій ВСУ

У Мінську бойовиків змусили відмовитися від навчань біля позицій ВСУ

У Мінську Тристороння контактна група з урегулювання на Донбасі 2 березня підписала два документи: про припинення бойових стрільб уздовж 30-кілометрової зони вздовж лінії зіткнення і про технічні аспекти розмінування ряду районів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Дарки Оліфер, спікера представника України Леоніда Кучми.
«У першій угоді мова йде про припинення навчань з бойовою стрільбою уздовж 30-ти кілометрової зони вздовж лінії зіткнення», - заявила вона.
Також Оліфер наголосила, що «представники окремих районів Донецької та Луганської областей спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання».
«Постріли під час таких навчань носять провокаційний характер і можуть спричинити відповідну реакцію точно так само, як і залпи гармат під час бойових дій. Крім того, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує всі постріли, які мають місце уздовж лінії зіткнення», - додала вона.
При цьому Оліфер заявила, «що Україна не веде навчань в цій частині Донбасу».
Сторони домовилися, що ця угода набуває чинності з 4 березня 2016 року.
«Друге рішення стосується технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. У цьому документі детально розписані всі деталі робіт з розмінування, включаючи огорожу та маркування територій, уражених мінами в безпосередній близькості від контрольно-пропускних пунктів», - повідомила вона.
Також Оліфер заявила, що «від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ - Мартін Сайдік, від Росії - Борис Гризлов».
«До зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка відбудеться 3 березня 2016 року в Парижі, документи повинні бути завізовані Олександром Захарченком (ватажком ДНР - Ред.) і Ігорем Плотницьким (ватажком ЛНР - Ред)», - резюмувала вона.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 1 березня протистояння на Донбасі знову загострилося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?