Кабмін пообіцяв знизити рівень бідності в Україні вдвічі і назвав терміни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін пообіцяв знизити рівень бідності в Україні вдвічі і назвав терміни

Кабмін пообіцяв знизити рівень бідності в Україні вдвічі і назвав терміни
Джерело:  interfax.com.ua

Кабінет міністрів затвердив стратегію подолання бідності, яка передбачає скорочення її рівня майже вдвічі - до 15% до 2020 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на interfax.com.ua.
"В результаті виконання цієї програми і стратегії подолання бідності, яка згодом буде доповнена конкретними планами, рівень бідності за абсолютним критерієм, з нашої точки зору, в Україні буде знижено з 28% до 15% в 2020 році", - заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.
Також він підкреслив, що в результаті виконання стратегії рівень бідності серед працюючого населення скоротиться з 18,5% до 11%, при цьому рівень безробіття зменшиться до 9%.
Крім того, міністр прогнозував посилення адресності надання соціальної допомоги: частина бідного населення, охоплена програмами соціальної допомоги, протягом п'яти років збільшиться з 55% до 65%.
Розенко зазначив також і проблему зростання бідності в країні протягом останніх трьох-чотирьох років, особливо серед працюючих громадян.
Водночас він зазначив, що міжнародний досвід свідчить про можливість подолання цих тенденцій.
За словами міністра, стратегія фіксує основні напрямки роботи уряду з подолання бідності.
Вона присвячена виконанню цілей сталого розвитку, затверджених на саміті ООН у вересні 2015 року, і є частиною програми адаптації українського законодавства до законодавства ЄС.
Як повідомляв ONLINE.UA, за офіційними даними, в грудні 2015 року  безробітних в Україні стало більше на 57 300 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?