Європа висловилась щодо рішення Кабміну заборонити критику влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Європа висловилась щодо рішення Кабміну заборонити критику влади

Європа висловилась щодо рішення Кабміну заборонити критику влади

У Євросоюзі схвально оцінили рішення Кабінету міністрів  про заборону критикувати дії влади для українських чиновників.

Про це заявив прес-аташе представництва ЄС в Україні Давід Стулик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Deutche Welle.

За його словами, європейці позитивно оцінили «Правила етичної поведінки державних службовців», котрі були розроблені в українському уряді і в тому числі про вимоги до держслужбовців утриматися від проявів публічної критики діяльності державних органів та їх посадових осіб.

Стулик запевнив, що подібні етичні кодекси для держслужбовців діють і в країнах ЄС.

«Як ви самі можете помітити, ніхто з європейських держслужбовців публічно не критикує свою службу чи установу, де вони працюють», — підкреслив дипломат.

За його словами, передбачити норму про заборону критики діяльності державних органів та їх посадових осіб Україні рекомендувала Організація економічного співробітництва і розвитку, що допомагає розробляти закони і кодекси для держслужби у європейськіх країнах.

«Це міжнародна норма професійної та державної служби, котра повинна бути політично незаангажованою і не приймати участі у політичних суперечках», — запевнив він.

Стулик також відзначив, що українські правила етичної поведінки держслужбовців вичерпні та конкретизовані, а їхнє дотримання залежить від культури самих держслужбовців та їх певних навичок.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 любого Кабмін прийняв постанову "Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців", котрі  забороняють чиновникам публічну критику уряду. Цей документ було опубліковано 1 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?