Турчинов заявив про можливу відмову від мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Турчинов заявив про можливу відмову від мобілізації

Турчинов заявив про можливу відмову від мобілізації
Джерело:  interfax.com.ua

Рішення про чергову хвилю мобілізації  буде прийняте у березні 2016 року, але у випадку достатньої кількості контрактників, її терміни можуть бути перенесені.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  «Интерфакс-Украина».

«Для нас дуже важливо мати сильну боєздатну армію, готову перемагати. І, безумовно, основна частина цієї армії повинна воювати на професійній основі. Що вище саме професійна складова, то ефективніше діє військо. Це - аксіома, і я гадаю, що ніхто із цим не сперечатиметься", — розповів він.

Турчинов відзначив, що для посилення професіоналізму армії, попри усі економічні проблеми, українська влада пішла на значне збільшення оборонного бюджету у 2016 році.

"Мінімум 7 тисяч (гривень зарплатні — Ред.) – це контрактник, котрий потрапляє на позицію рядового солдата. Це той мінімум, котрий у ВСУ і Нацгвардії повинні отримувати ті, хто підписує контракт. А ті, хто служить у зоні проведення АТО, хто приймає участь у бойових діях, повинні отримувати ще й додаткові надбавки", — зазначив він.

За його словами, саме такі кроки призвели до того, що кількість бажаючих підписати контракт різко збільшилась.

"У нас березень є контрольним місяцем для прийняття рішення щодо мобілізації. Якщо ми побачимо, що зростання числа контрактників відбувається у достатній кількості, аби забезпечити не необхідному рівні кількість нашої армії, то ми не будемо поспішати з мобілізацією та триматимем її як резерв на випадок активізації агресії з боку РФ", — пояснив він.

Турчинов також нагадав, що ще одним резервом є набір на строкову службу.

"Додатковий резерв, що у нас є – це також наші строковики, молодь, котра у нас приходить на строкову службу в армію. Але тут тверда установка – строковики не служать у зоні АТО. Генштаб і Міноборони чітко цього принципу дотримуються", — підкреслив він.


В той же час секретар РНБО запевнив, що демобілізація відбудеться точно у визначені терміни.

"Наша задача, аби більшість демобілізованих бійців замінили професіонали, тим самим посилюючи, а не зменшуючи бойовий потенціал нашої армії", — резюмував Турчинов.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий волонтер Роман Доник розповів про негативні сторони  підписання контрактів із військовими-«аватарами».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?