Влада почала тотальну перевірку переселенців-пенсіонерів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Влада почала тотальну перевірку переселенців-пенсіонерів

Влада почала тотальну перевірку переселенців-пенсіонерів
Джерело:  pfu.gov.ua

Пенсійний фонд України почав перевірку одержувачів пенсійних виплат серед переселенців у Донецькій області.
Про це повідомили в прес-службі Головного управління Фонду в області, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Українські Новини».
Перевірка бази одержувачів пенсійних виплат на її відповідність вимогам чинного законодавства почалася в кінці лютого.
Перевірка проводиться Міністерством соціальної політики на підставі інформації Служби безпеки України про переселенців, статус яких викликає у спецслужби питання і вимагає документального підтвердження або підтвердження факту проживання на підконтрольній території.
Зазначені перевірки спрямовані на виявлення та припинення пенсійних виплат померлим пенсіонерам або тим, хто втратив право на виплати з інших причин.
Під час проведення перевірки виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, що містяться в базі даних, тимчасово призупиняється.
Перевірка проводитиметься в максимально стислі терміни.
Для поновлення виплати пенсії пенсіонер повинен звернутися особисто до органів Пенсійного фонду за місцем реєстрації в якості переселенця і надати оригінали документів, що підтверджують особу, підтвердити своє місце проживання на підконтрольній території.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко висловив своє схвалення «пенсіонному туризму», який, на його думку, «підриває економіку ворога».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?