Приватна розвідка США назвала 6 можливих наступників Кадирова
Категорія
Світ
Дата публікації

Приватна розвідка США назвала 6 можливих наступників Кадирова

Приватна розвідка США назвала 6 можливих наступників Кадирова
Джерело:  apostrophe.ua

Заявление нынешнего главы Чечни Рамзана Кадырова о своей отставке

, можливо, зроблено лише для того, щоб змусити президента Росії Володимира Путіна підтвердити свою підтримку нинішньому режиму республіки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на приватну інформаційну розвідувальну компанію Stratfor, інформацію якої публікує

Апостроф

.


Але фахівці з США стверджують, що Кремль може не купитися на цей трюк і почне шукати заміну Кадирову.


"Відставка Кадирова створить вакуум влади в верхівці однієї з найбільш неспокійних республік РФ. З моменту розпаду Радянського союзу Чечня двічі була занурена в конфлікти: в Першу Чеченську війну з 1994 по 1996 роки, а також під час Другої Чеченської війни, яка почалася в 1999 році. Лідерство Кадирова стало ключем до закінчення цієї другої війни в 2007 році, після якого в регіоні встановився період відносної стабільності", - йдеться в звіті Stratfor.


Також повідомляється про можливих кандидатів на пост глави Чечні, про які йдеться в звіті "приватного ЦРУ".


"Найочевиднішим кандидатом на цю роль є Адам Делімханов, який є двоюрідним братом Кадирова і чинним депутатом Держдуми від партії "Єдина Росія". Він не єдиний близький друг Кадирова, але в минулому нинішній глава Чечні говорив про нього як про можливого наступника. Делімханов популярний, особливо з огляду на свої близькі зв'язки з Кадировим. Але він, як і Кадиров, припустився кількох помилок. Зокрема, під час бійки в Думі у Делімханова випав золотий пістолет. Крім того, його звинувачували в замовленні, плануванні або участі в серії викрадень і вбивств. Тому якщо Кремль захоче змінити поведінку майбутнього лідера Чечні, Делімханов не буде його першим вибором", - пишуть у звіті.


Як відзначають в Stratfor, з найближчого оточення Кадирова є кілька кандидатів, які можуть розглядатися в якості адекватної заміни діючого глави Чечні. У їх числі, за версією аналітиків з США, керівник адміністрації глави і уряду Чеченської Республіки (двоюрідний брат Кадирова) Іслам Кадиров, член Ради Федерації (двоюрідний брат Адама Делімханова) Сулейман Геремеєв, командир батальйону "Північ" (брат Делімханова) Алібек Делімханов, а також секретар Ради безпеки (колишній командувач силами Ахмата Кадирова під час війни) Вахіт Усман.


"Єдиним варіантом, який не входить до найближчого оточення Кадирова і не є членом його сім'ї, є мер Грозного Муслім Хучієв. Його особиста позиція забезпечує йому владу і громадську підтримку, але не дозволяє йому організувати достатньо сильне коло союзників, щоб загрожувати Кадирову і його оточенню. Хучієв може бути компромісним варіантом для чеченських кланів і Кремля. Останнім часом він все частіше з'являється на мітингах Кадирова і виступає з трибуни. Він добре зарекомендував себе в Грозному, але поки неясно, чи зможе він, як Кадиров, управляти всією Чечнею", - підсумували в приватній розвідці США.


Нагадаємо, в мережі з'явився повний

текст доповіді «Загроза національній безпеці»

, який опозиціонер Ілля Яшин присвятив главі Чечні Рамзана Кадирова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?